Home  |  Diensten  |  Accountnet Online  |  Over ons  |  Klanten  |  Extra |   Nieuws Links  |  Contact  |  Brochures  | HelpdeskLogin

Uw Nederlandstalige accountant, belastingadviseur en gestor.

Voor particulieren:
Belastingaangiften, personal assistant service, post service, begeleiding bij de aankoop of verkoop van onroerend goed, testamenten, estate planning, expat service, afhandeling bij overlijden, verzekeringen,  alle gestor werkzaamheden, zoals vergunningen, NIE nummers, residentschap, gemeentelijke zaken, rijbewijs, auto invoer, vertaalwerk, juridisch advies.

Voor bedrijven:
Online-boekhoudservice elk moment van de dag op elke plaats in de wereld beschikbaar in 32 talen, alle belastingzaken, tax planning, domicilie service, oprichting van bedrijven CB, SL, SA, vaste Inrichting, eenmanszaak, vergunningen, diploma´s, businessplanning, overname van bedrijven, merkenrecht, internet services, bedrijfsadvies door ervaren deskundigen.


Aankoop of verkoop van Onroerend Goed

Aankoopmakelaar

In Spanje werkt de makelaar voor de verkoper.
Die betaalt dus de commissie voor de verkoop van het huis. U als koper betaalt geen commissie aan de verkopende makelaar.Daarmee is aangetoond voor wie de makelaar nu eigenlijk echt werkt.

Dat is geen probleem, u moet echter wel weten dat hoe aardig de makelaar ook is, hij uiteindelijk moet kiezen voor het belang van zijn opdrachtgever dus de verkoper.
Als u uw belangen goed behartigd wilt zien, dan moet u dus kiezen voor een tegenpartij die in uw belang werkt. Dus uw eigen aankoopmakelaar of een advocaat

Hoe eerder u uw eigen aankoopmakelaar inschakelt hoe beter.

Zoekservice

Hoe ziet de ideale en meest zekere aankoop van een huis in Spanje er uit?
U vult de vragenlijst van Accountnet in voor een gratis en geheel vrijblijvend aankoop advies rapport met een offerte van onze diensten.
Na ontvangst van het adviesrapport beslist u of u met ons in zee wilt gaan en deelt u ons dit mede.

Vervolgens maken wij voor u een selectie uit het enorme aanbod van de in Spanje aangeboden nieuwbouw of bestaande huizen.

Als u een selectie heeft kunnen maken neemt u contact met ons op.
Dat kan zijn een selectie uit het door ons gemaakte aanbod, maar ook een selectie uit door u zelf gekozen onroerend goed. Ook als u niets heeft kunnen vinden kunt u ons dat berichten, dan gaan wij voor u elders zoeken.
Wij maken vervolgens in overleg met u afspraken met de betreffende verkopende makelaars, particulieren of bouwbedrijven.
Tijdens uw bezoek coördineren wij uw bezoeken en contacten met de verkopende partijen en gaan met u mee om te vertalen en een globale inspectie uit te voeren.
U weet van te voren welke kosten u aan ons betaalt, waarbij wij altijd in open overleg met u zullen proberen, om in geval de verkopende partij een makelaar of bouwer is, te trachten een deel van de makelaarscourtage of verkoopprovisie te ontvangen, welke vanzelfsprekend in mindering komt op onze aan u door te belasten kosten.

Vaak werken wij dus geheel gratis voor u, terwijl wij instaan voor uw belangen.

Naast deze zoekservice kunnen wij ook voor u werken op basis van deeldiensten, waarbij u beslist welke dienst u wel of niet van ons wenst te gebruiken.Bij deeldiensten betaalt u alleen voor de deeldienst die u afneemt.

1. Bezichtigen u schakelt Accountnet in voor bezichtiging en ontvangt een beknopt rapport met onze conclusies inclusief een biedadvies. (inbegrepen in onze zoekservice, zie boven)

2. Bouwkundige Keuring: u schakelt Accountnet in om het huis uitgebreid bouwkundig te laten keuren, waarna u een rapport ontvangt met de gebreken en de eventuele kosten om deze gebreken te laten repareren. Deze keuring wordt door ons gecoördineerd, waarbij wij ons in voorkomende gevallen laten assisteren door een gespecialiseerde bouwkundige of een Spaanse technisch architect (aperejador).

3. Keuring en taxatie: in dit geval voert Accountnet een bouwkundige keuring uit inclusief een taxatie met betrekking tot de waarde van het onroerend goed. Indien u deze taxatie nodig heeft voor het verkrijgen van een hypotheek, zullen wij ons laten vergezellen door een gespecialiseerde hypotheek-taxateur, welke samenwerkt met de hypotheek bank, omdat in Spanje een taxatie door een onafhankelijke zelfstandige taxateur niet wordt geaccepteerd en de bank zelf haar eigen taxateurs in wil schakelen, die u uiteraard apart moet betalen.

4. Onderhandelen u kunt Accountnet ook inschakelen om de onderhandelingen voor u te voeren. Dit kan alleen in combinatie met de deeldienst Bezichtigen. Wij kunnen immers geen onderhandelingen voeren, zonder het huis zelf gezien te hebben. (ook deze deeldienst is standaard inbegrepen in onze zoekservice)

5. Afhandelen in Spanje is het meest kritische onderdeel van de aankoop, de afhandeling van de aankoop, te beginnen met de opstelling van het koopcontract, gevolgd door de noodzakelijke controles en eindigend bij de passering van de akte bij de notaris. Wij adviseren iedereen, zeker de afhandeling van de verkoop door een deskundige te laten verzorgen. De gehele afhandeling wordt gecoördineerd door een Nederlandstalige gespecialiseerde medewerk(st)er van ons kantoor, waarbij wij daar waar nodig onze eigen advocaten en gestors inzetten om het geheel zo soepel mogelijk te laten verlopen.

6. Alleen controle van het koopcontract Hoewel wij het niet adviseren, kunt u ook alleen het door de verkopende partij opgestelde koopcontract door ons laten controleren. Wij beperken ons dan alleen tot de beoordeling van het opgestelde koopcontract. Andere zaken zoals hierboven worden dan niet uitgevoerd. Deze zaken zijn echter zo belangrijk, dat wij u adviseren om hier niet op te besparen.


Door een keuze te maken uit de deeldiensten bepaalt u zelf hoe en wanneer u Accountnet inschakelt om uw belangen als koper te behartigen
Onroerend goed in Spanje

De Spaanse vastgoedmarkt is nu weer een investering waard en biedt  zeker voor de toekomst voldoende mogelijkheden, mits u met beleid en de nodige kritische onderzoeken handeld.

Was een investering in Spaans onroerend goed een paar jaar geleden een garantie voor een jaarlijkse rendement van meer dan 10%.
Nu zijn deze gouden tijden voorgoed voorbij.
Dat neemt niet weg dat zeker op de langere termijn, weer een redelijk rendement behaald kan worden.

Wij kennen de markt goed en zijn bij uitstek in staat om u succesvol te begeleiden. Onze advocaten geven juridisch advies inzake alle aspecten van de vastgoedsector - van planning tot bouw, procesvoering en financiering. Of u nu actief bent in de bouwsector, vastgoedsector of investeerder bent, wij bieden u een complete dienstverlening bij het realiseren van uw vastgoedstrategie op de Spaanse markt.
 
Particulieren
Ook voor particulieren die hun droomhuis in Spanje zoeken, hebben wij een speciale dienstverlening, die een uitgebreid intakegesprek, de opstelling van een wensenplan en de uitvoering van een zoekopdracht omvat.

Bedrijven en investeerders
Als u zaken wilt doen in de Spaanse over gereglementeerde en op relaties gebaseerde bouwsector hebt u meer nodig dan stenen en cement. Ons advies begeleidt u door het hele proces van een ontwikkelingsproject. Van fundamentele planning en milieurecht tot financiële planning en verantwoordelijkheden - wij leveren praktisch en strategisch advies.

Het efficiënte beheer van vastgoed vereist advies inzake meer dan alleen maar huur- en leasingtransacties. We helpen zowel huurders, investeerders en agenten innovatieve benaderingen te ontwikkelen om de waarde van uw portefeuille te realiseren.

Om de investeringsmogelijkheden op de Spaanse vastgoedmarkt optimaal te benutten kunnen we advies geven over de meest geschikte investeringsstructuur en de belangrijkste aspecten die de investeringen beïnvloeden. We geven advies over de fiscale, financiële en due diligence procedures zodat het vastgoed of de fondsen die u investeert of beheert, zo efficiënt mogelijk zijn gestructureerd.

Wat doen wij voor u?

    * Koop advies en zoekservice
    * Verkoopadvies en coördinatie
    * Juridische en administratieve aankoopbegeleiding
    * Rechergewerk
    * Keuring en taxatie
    * Opleverings assistentie
    * Financiering
    * O.G. vennootschappen
    * Verkoop van bedrijf
    * Mergers & Acquisitions
    * Due diligence