Met een werkloosheidspercentage van meer dan 25% in Spanje (ja je leest het goed), zal het niet eenvoudig zijn om een baan te vinden.

Bereid je voor op een lange en moeilijke taak.

Gemiddeld kan er zo’n 9 maanden tot 2 jaar nodig zijn, met veel bezoek aan instanties en met inschakeling van persoonlijke contacten, voordat je iets gevonden hebt.

En of dat nu echt de ideale baan is die je zou willen hebben is dan nog maar zeer de vraag.

Als buitenlander die in Spanje wil werken heb je een fors aantal nadelen voor de Spaanse werkgevers.
Als je niet vloeiend Spaans spreekt zijn je arbeidsmogelijkheden in ieder geval uiterst beperkt.
Een uitzondering vormen banen in de toeristen branche, export branche of het werken als leraar of lerares in een vreemde taal (Nederlands, Engels, Duits, Frans etc) en natuurlijk in de Horeca, waar de arbeidsvoorwaarden in het algemeen bijzonder slecht zijn.

Overigens is de makelaardij voor buitenlanders ook de toeristenbranche.

Als gevolg van de hoge werkloosheid is het hebben van persoonlijke relaties (kruiwagens) in Spanje zeer belangrijk.

We willen u natuurlijk niet ontmoedigen, maar wij moeten u er helaas op wijzen, dat u zeker niet te optimistisch moet zijn bij het verkrijgen van een goede baan in Spanje.

Door webadmin

Oprichter van Boulonois & Kruit BV in 1979, thans is dat Accountnet Gestor & Accountancy Services S.L. Gewerkt bij Dijker & Doornbos Accountants, Price Waterhouse Accountants, Scheffers & Boulonois Accountants, Iveco Nederland BV, Terberg Beheer BV, Boulonois, Poublon & Partners BV. Nu met pensioen en verleent ondersteuning op sommige gebieden zoals IT, marketing en management aan Accountnet.