Veel mensen maken zich zorgen om de veiligheid van hun woning in het buitenland. Hoe kan de vakantiewoning, die vaak voor langere tijd leegstaat, beveiligd worden? De laatste jaren zijn er steeds meer mogelijkheden ontstaan om op afstand de woning in de gaten te houden en te beveiligen. Een voorbeeld daarvan is videobewaking door middel van ip-camera’s.

Er bestaan verschillende systemen voor de beveiliging van een woning. Er zijn natuurlijk alarminstallaties, rook- en brandmelders en er is videobewaking. Daarnaast zijn er producten die hier nauw op aansluiten zoals buitenlampen die automatisch aangaan als het donker wordt. Goede verlichting schrikt vreemden af. Wat vaak ontbreekt is een combinatie van de verschillende oplossingen. Zou het niet handig zijn dat als het alarm afgaat, er direct camerabeelden opgenomen worden en tevens vooraf ingestelde lampen gaan branden?

Schakelingen
Dit is bijvoorbeeld mogelijk door een Domotica-systeem te combineren met beveiliging en videobewaking. Domotica is inmiddels een bekend begrip. Met een centrale unit, voorzien van een touchscreen, aan de wand is het mogelijk om verschillende elektrische apparaten in de woning te bedienen. Door onder andere draadloze bewegingsmelders, glasbreukmelders of deurcontacten aan te sluiten op het systeem krijgt de centrale unit ook alarm- en beveiligingsfuncties. In feite kan er van alles op aangesloten worden. Daarbij is het mogelijk om scenario’s te programmeren waarmee lampen aangaan als het alarm afgaat.

Internet
Hier blijft het niet bij. Het meest interessante voor mensen met een woning is dat er abonnementen bestaan waarmee u een e-mail ontvangt op het moment dat het alarm afgaat. Dit kan ook per telefoon of sms. Door speciale ip-camera’s aan te sluiten kunt u via internet beelden bekijken van de woning. De camera’s zijn voorzien van een LAN-aansluiting waardoor dit mogelijk is. Zo kunt u via de computer de woning op afstand in de gaten houden. Ook worden beelden opgeslagen op het moment dat het alarm afgaat.

Door webadmin

Oprichter van Boulonois & Kruit BV in 1979, thans is dat Accountnet Gestor & Accountancy Services S.L. Gewerkt bij Dijker & Doornbos Accountants, Price Waterhouse Accountants, Scheffers & Boulonois Accountants, Iveco Nederland BV, Terberg Beheer BV, Boulonois, Poublon & Partners BV. Nu met pensioen en verleent ondersteuning op sommige gebieden zoals IT, marketing en management aan Accountnet.