03570 Villajoyosa

Avenida País Valencia 12 baja - Alicante

Heb je een vraag?

Categorieën

auto uitvoeren uit Nederland en invoeren in Spanje

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Het uitvoeren van een auto uit Nederland en het vervolgens invoeren in Spanje vereist enige administratieve stappen en het voldoen aan de douane- en belastingvoorschriften van beide landen.

Hier zijn de algemene stappen die je moet volgen:

 

1. Uitvoer uit Nederland:

  • Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt, zoals het originele registratiebewijs (kentekenbewijs), een geldige APK (Algemene Periodieke Keuring) en een uitvoerverklaring. Deze verklaring kun je verkrijgen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) in Nederland.
  • Neem contact op met de Nederlandse douane om een uitvoeraangifte te doen voor de auto. Dit moet gebeuren voordat je Nederland verlaat. De douane zal de auto controleren en de uitvoeraangifte stempelen.
  • Zorg ervoor dat je de Nederlandse kentekenplaten van de auto verwijdert en eventuele persoonlijke bezittingen uit de auto haalt voordat je Nederland verlaat.

 

2. Invoer in Spanje:

  • Zodra je in Spanje bent, moet je de auto registreren bij de Spaanse verkeersautoriteit, Dirección General de Tráfico (DGT). Dit moet binnen een bepaalde periode worden gedaan, meestal 30 dagen na aankomst in Spanje.
  • Je hebt bepaalde documenten nodig, waaronder het originele registratiebewijs, het certificaat van uitvoer uit Nederland, een geldig identiteitsbewijs, een bewijs van woonplaats in Spanje en een bewijs van betaling van belastingen en invoerrechten.
  • Afhankelijk van de regio in Spanje waar je woont, kunnen er aanvullende vereisten zijn. Neem contact op met de DGT of een lokaal verkeerskantoor voor specifieke informatie.
  • En natuurlijk moet de auto gekeurd worden, voordat je de nieuwe kentekenplaten kan ontvangen.

 

3. Belastingen en invoerrechten:

Bij het invoeren van een auto in Spanje moet je mogelijk belastingen en invoerrechten betalen, afhankelijk van verschillende factoren zoals de leeftijd en waarde van de auto.

Het is raadzaam om contact op te nemen met de Spaanse belastingdienst (Agencia Tributaria) om de specifieke belastingvereisten te achterhalen.

Het proces van het uitvoeren van een auto uit Nederland en het invoeren ervan in Spanje kan complex zijn.

Het wordt aanbevolen om professioneel advies in te winnen van een gespecialiseerd bedrijf of een douane-expediteur om ervoor te zorgen dat je aan alle vereisten voldoet en het proces soepel verloopt.

Inhoudsopgave