03570 Villajoyosa

Avenida País Valencia 12 baja - Alicante

Heb je een vraag?

Categorieën

NIE FISCAAL NUMMER

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

NÚMERO DE IDENTIFICACIÓN DE EXTRANJERO

Iedereen die – uit professionele, sociale of economische redenen – activiteiten uitoefent in Spanje, moet zich identificeren.

Dus of u nu wel of niet permanent in Spanje gaat wonen of werken, zodra u een handeling in Spanje uitvoert, zoals het kopen van een (vakantie) huis, auto, aandelen van een bedrijf, het huren van onroerend goed, etc. U zult altijd een NIE nummer moeten hebben.

Het NIE is een persoonlijk nummer dat o.a. op het “Certificado de Registro de Ciudadano de la Unión Europea” staat en op de oude verblijfskaarten (Tarjetas de Residencia).

Zelfs indien u geen verblijfskaart hebt of een “Certificado de Registro de Ciudadano de la Unión Europea”, dan kan u toch een NIE aanvragen (bvb. Aan- of verkoop van vastgoed, erfenis, als Erasmus student, …).

Alle inwoners van een EU land moeten een NIE nummer aanvragen via het formulier EX 16.

U kunt dit NIE nummer aanvragen via de Ambassade of rechtstreek in Spanje bij een daartoe bestemd bureau voor buitenlanders in Spanje

Tegenwoordig kan het lang duren, voordat je een afspraak kunt maken met het plaatselijke bureau voor buitenlanders, zodat dit tot grote vertragingen kan leiden.

Soms is het sneller als je dit NIE nummer aanvraagt via de ambassade, want de plaatselijke bureaus hebben lange wachttijden voordat je een afspraak kunt maken.

Ook wij kunnen deze rprocedure niet versnellen en moeten dagelijks bellen om te kijken of een afspraak mogelijk is.

SOORTEN SPAANSE IDENTIFICATIE NUMMERS

NIE nummer
Número de Identidad / Identificación de extranjero – Identificatienummer voor buitenlanders

DNI nummer
Documento Nacional de Identidad – Identificatienummer voor Spaanse burgers. Hetzelfde nummer wordt op het rijbewijs gebruikt.

NIF nummer
Número de Identificación Fiscal – Identificatienummer belastingen voor particulieren

CIF nummer, BTW nummer
Certificado de Identificación Fiscal – Identificatienummer belastingen voor bedrijven

Inhoudsopgave