03570 Villajoyosa

Avenida País Valencia 12 baja - Alicante

Heb je een vraag?

Categorieën

REGISTRO DE PROPIEDAD

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Dit register wordt in Nederland mede opgenomen in het kadaster, maar is in Spanje een apart register.

In dit register staat vermeld wie de eigenaar is, de eventuele rechthebbende van het OG en de eventuele hypotheken, schulden of beslagen op het onroerend goed.

Ook staan eventuele andere rechten of plichten vermeld, zoals bijvoorbeeld het recht van overpad.

Het Registro de Propiedad is onder andere bedoeld om kopers te beschermen zodat ze geen kat in de zak kopen, maar met de rechtmatige eigenaar-verkoper te doen hebben en alle beperkingen in het ongestoord genot van het onroerend goed zichtbaar zijn.

Stilzwijgende wettelijke hypotheek

Hoewel de officiële schulden zoals hypotheken in het register vermeld staan, kent Spanje ook schulden of beslagen die niet in het register vermeld staan, zoals bepaalde belastingen (IBI).

Dergelijke schulden zijn bij wet vergelijkbaar met een hypotheek op de woning en gaan over naar de koper.

Het is dus belangrijk om te controleren of dergelijke schulden niet aanwezig zijn, anders gaan die schulden automatisch over op de nieuwe eigenaar.

Het kan ook zijn, dat niet het juiste aantal vierkante meters zijn geregistreerd, zodat de verkoper niet alle IBI van de afgelopen jaren heeft betaald. Bij ontdekking zal een naheffing plaatsvinden plus een forse boete en die komt bij de koper terecht en niet bij de verkoper.

Daarom is een goede controle op dit gebied van groot belang, door effectief op te meten en de aanslagen IBI te vergelijken met de gegevens in het register en het catastro.

 

Kosten aanpassing omschrijving

De aanpassing van de omschrijving in het catastro kan een kostbare zaak zijn.

Indien aanpassing noodzakelijk is, moet u altijd eisen dat deze kosten voor rekening van de verkoper zijn.

Om de omschrijving achteraf aan te passen, van bijvoorbeeld een uitbreiding van het huis, heb je een certificaat nodig van een architect, een notariële akte waarbij dat certificaat wordt vastgelegd in een protocol en moet er belasting betaald worden over deze uitbreiding, alsmede registratiekosten.

Dat alles kost al gauw enige duizenden Euros para nada.

Wij maken graag een afspraak per telefoon, video of chat.
Voor zover mogelijk kunnen wij ook een persoonlijke afspraak bij ons op kantoor maken, echter alleen na voorafgaand overleg en tijdige reservering.

Maak daarom alstublieft zelf een afspraak voor een telefonisch, video of persoonlijk gesprek op ons kantoor op het moment dat het u schikt door HIER TE KLIKKEN.

U kunt ons dus niet bezoeken, zonder eerst een afspraak gemaakt te hebben.


Inhoudsopgave