03570 Villajoyosa

Avenida País Valencia 12 baja - Alicante

Heb je een vraag?

Categorieën

TIJDELIJK FISCAAL NUMMER

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Sinds kort is het mogelijk om een tijdelijk fiscaal nummer (NIF of NIE) via de notaris te verkrijgen.

U kunt een NIF verkrijgen met de letters K, L of M.

De NIF met de letter M worden voorlopig toegekend aan buitenlanders die geen NIE hebben, omdat ze dit niet verplicht zijn omdat ze geen ingezetene van Spanje zijn.

De NIF M kan ook op tijdelijke basis worden aangevraagd voor buitenlanders die noodgedwongen een NIE hebben aangevraagd, maar deze nog niet hebben gekregen.

De NIF M komen het meeste voor bij mensen die een transactie gaan uitvoeren waarbij ze belasting moeten betalen, zoals bijvoorbeeld de oprichting van een bedrijf, het verwerven van onroerend goed, en dergelijke zonder dat zij in Spanje (gaan) wonen.

Indien zij ingezetenen zouden zijn of willen worden, moeten zij de procedure zoals vastgesteld afronden en de residentie aanvragen bij de Nationale Politie.

Dus om een ​​bedrijf in Spanje op te richten of een onroerend goed te verwerven, kunnen notarissen snel uw NIF / NIE aanvragen en de procedures binnen een redelijke tijd uitvoeren.

Als u eenmaal de voorlopige NIF hebt, is het noodzakelijk om toch de procedures bij de Nationale Politie te doorlopen om de definitieve NIF te verkrijgen.

Er is een periode van maximaal twee maanden vanaf het verkrijgen van de voorlopige NIF om de Spaanse belastingdienst op de hoogte te stellen van de nieuwe en definitieve NIF om administratieve sancties te voorkomen.

Om een transactie sneller te laten verlopen, kan via deze oplossing via de notaris een en ander afgehandeld worden.

Daarmee heeft u dus slechts een tijdelijke oplossing, want u moet nog steeds de definitieve NIF / NIE volgens de oorspronkelijke procedure doorlopen.

Wij maken graag een afspraak per telefoon, video of chat.
Voor zover mogelijk kunnen wij ook een persoonlijke afspraak bij ons op kantoor maken, echter alleen na voorafgaand overleg en tijdige reservering.

Maak daarom alstublieft zelf een afspraak voor een telefonisch, video of persoonlijk gesprek op ons kantoor op het moment dat het u schikt door HIER TE KLIKKEN.

U kunt ons dus niet bezoeken, zonder eerst een afspraak gemaakt te hebben.


Inhoudsopgave