Enige jaren geleden liepen er flink wat charlatans rond in Spanje die zich makelaar of onroerend goed verkoper noemden.

Vaak mislukt in Engeland, Duitsland, België of Nederland in een totaal ander vak, reizen deze lieden af naar Spanje waar ze zonder enige opleiding of kennis, gelokt door het grote geld een winkeltje huren en een inmobiliaria (makelaarskantoor) beginnen.

Spaans spreken ze amper, kennis van de Spaanse wetgeving is totaal afwezig en de te verkopen huizen doen ze op via vrienden, of in een bar,  waar veel buitenlanders komen en waar altijd wel een Nederlander, Duitser of Engelsman is die zijn of haar huis wil verkopen.

Nu nog even snel een website maken waar wat huizen op geplaatst worden en klaar is Kees (of John of Dieter!)

Nu dankzij de crisis zijn er inmiddels heel wat van deze lieden verdwenen, maar toch blijft het oppassen met wie u zaken doet in Spanje (of in Nederland of België).

Met name Nederlandse of Belgische huizenverkopers hebben soms niets anders dan een mooie website, houden open huizen (of open deurdagen in België) staan op beurzen en tonen daar de mooiste foto’s van het aanbod, dat zij zelf niet hebben, maar dat zij doorkrijgen van andere huizenverkopers die in Spanje actief zijn, soms zijn dat zelfs Spaanse makelaars of projectontwikkelaars.

Wij kunnen hele dikke boeken vol schrijven over de ellende die Nederlanders en andere mensen uit het buitenland ondervonden hebben, zoals de jaren geleden in de Telegraaf beschreven families die in de buurt van Elche (bij Alicante) op ruime grondstukken schitterende villa’s voor vele honderdduizenden Euro’s lieten bouwen.

De bouwer was een Nederlandse Koikarper kweker die zou zorgen dat alles perfect in orde kwam. De makelaar was een Nederlands kantoor met een mooie dubbele naam, en serieus goede bedoelingen, die absoluut niets wist van de Spaanse wetgeving.

Resultaat: de huizen moesten afgebroken worden en de mensen waren al hun geld kwijt, omdat deze huizen illegaal gebouwd werden in een beschermd natuurgebied.

Gelukkig had de bouwer meer verstand van koi karpers en is hij dat maar weer gaan doen, nee niet in Spanje maar in een ander warm buitenland, waar hij met het “verkregen” geld weer iets nieuws kan opbouwen.

De betreffende makelaar is failliet gegaan door de vele rechtszaken die tegen hem werden aangespannen.

Laat u niet beetnemen, werk niet met onbetrouwbare of ondeskundige mensen, maar laat u uitgebreid voorlichten, voordat u op zoektocht gaat.

Als klant van Accountnet krijgt u antwoord op al uw vragen en kunt u zich laten begeleiden bij de aankoop, kunt u het aan te kopen huis laten keuren voordat u iets koopt, kunt u zich goed laten voorlichten over de financieringsmogelijkheden en kunt u de gehele aankoop door een professional laten afhandelen.

Indien u een nieuw te bouwen huis koopt, kunt u ons zelfs belasten met het bouwtoezicht inclusief uitgebreide rapportage, terwijl u in Nederland verblijft.

Accountnet heeft als onroerend goed deskundige een officiële GIPE makelaarslicentie, echter wij verkopen u geen huizen, teneinde volkomen onafhankelijk te blijven. Accountnet heeft naast de GIPE deskundige een team van specialisten klaar staan om u te helpen op juridisch, fiscaal, financieel en onroerend goed gebied.

U heeft jaren lang gedroomd en gespaard voor de realisering van uw eigen paradijs onder de Spaanse zon. Laat ons u helpen om die droom waar te maken en u te beschermen tegen de vele tegenvallers die u anders te wachten staan, van onbetrouwbare makelaars of verkopers, tot Spaanse ambtenaren die alleen maar tegenwerken, om nog maar niet te spreken over de taalproblemen en de totaal andere wetgeving in dit heerlijke zonnige land.

Als u nog geen VIP klant bent van Accountnet, kunt u een abonnement nemen op onze kennisbank service.

KIlik hier om u in te schrijven.

Na inschrijving ontvangt u van ons de nodige toegangscodes, om ook van de vele pagina’s en diensten op deze site gebruik te kunnen maken, die alleen voor klanten of abonnees zijn.

Voor een overzicht van onze diensten en de voordelen van inschrijving klikt u op de horizontale menubalk op “diensten”.

Voor de kosten hoeft u het niet te laten: namelijk € 89,- (incl. btw) per jaar voor particulieren (incl. btw) per jaar)

Door webadmin

Oprichter van Boulonois & Kruit BV in 1979, thans is dat Accountnet Gestor & Accountancy Services S.L. Gewerkt bij Dijker & Doornbos Accountants, Price Waterhouse Accountants, Scheffers & Boulonois Accountants, Iveco Nederland BV, Terberg Beheer BV, Boulonois, Poublon & Partners BV. Nu met pensioen en verleent ondersteuning op sommige gebieden zoals IT, marketing en management aan Accountnet.