Nieuws
OPEN BANK IN NEDERLAND

OPEN BANK IN NEDERLAND

Open Bank heeft sinds enige tijd een unieke oplossing voor Nederlanders die in Spanje onroerend goed bezitten.

Openbank is een gevestigde bank in Nederland.

Openbank is een online dochteronderneming van Spanje’s grootste en internationaal bekendste bank, Santander. Dat betekent dat je, ook al sluit je de Openbank-rekening af in Nederland, de tegoeden tot 100.000 euro per spaarder beschermd zijn door het Spaanse depositogarantiestelsel.

Je krijgt een Spaans (ES) IBAN-rekeningnummer dat gewoon in Nederland en binnen de EU te gebruiken is maar hartstikke handig is als je in Spanje bankzaken moet afhandelen zoals het betalen van rekeningen voor je tweede woning.

Wat maakt Openbank voor Nederlanders die iets met Spanje hebben zo aantrekkelijk.

Het feit dat je een Spaans IBAN-rekeningnummer (ES) krijgt wat een gewoon Europees IBAN nummer is wat je zowel in Nederland als in Spanje kunt gebruiken.

Het grote voordeel is natuurlijk dat als je in Spanje bankzaken moet doen zoals water, elektra, telefoon of andere rekeningen moet betalen, je geen bankrekening in Spanje meer hoeft te nemen.

Je kunt alles via de smartphone app of website van Openbank in het NEDERLANDS in Nederland regelen.

Theoretisch gezien kun je in Spanje ook jouw Nederlandse IBAN-rekeningnummer opgeven maar in de praktijk gaat dat vaak erg moeilijk.

Een ander voordeel van Openbank is dat een betaalrekening en betaalpas ook echt zonder kosten zijn. Ook erg prettig is dat de klantenservice Nederlandstalig is en per e-mail of telefonisch (7 dagen per week) te bereiken is.

Met de betaalpas kun je standaard 5 keer per maand gratis geld opnemen in de eurozone (zoals in Spanje) en onbeperkt bij de 40.000 geldautomaten van Santander Group wereldwijd.

Vanaf de zesde geldopname worden extra kosten in rekening gebracht die de geldautomaat aangeeft.

Met de betaalpas kun je wel gewoon onbeperkt betalen in winkels in de eurozone.

Openbank heeft ook een ONLINE Mastercard voor online verkopen bij webwinkels en voor het reserveren van bijvoorbeeld hotels of het huren van een auto.

Je kunt ook fysiek in winkels betalen.

Als u interesse heeft ga dan naar Openbank en open daar een rekening. Accountnet heeft geen enkele connectie met Openbank en kan u daar dus ook niet mee helpen.