Business
Gestor algemeen

Gestor algemeen

 

Een Gestor is een algemene consultant die je leven in Spanje veel gemakkelijker kan maken.

Werkend vanuit een kantoor dat bekend staat als een gestoría, fungeert hij of zij als een tussenpersoon tussen u en de verschillende officiële instanties.

Hij of zij weet hoe de vele lokale en andere overheidsorganisaties werken en is meestal in staat om aanvragen, vergunningen of documenten veel sneller te verkrijgen of af te handelen dan dat je dat zelf zou kunnen, zelfs als u vloeiend Spaans spreekt.

Elke Spaanse stad heeft een of meer gestors.

Ze zijn een noodzakelijk onderdeel van het leven omdat de Spaanse regering en ambtenaren berucht zijn om hun trage en uiterst moeilijke manier van werken.

Bureaucratische procedures zijn uiterst complex en worden slaafs opgevolgd, volgens de letter van de wet.

In plaats van zelf te worstelen met deze bureaucraten kunt u beter achterover leunen en toezien hoe de Gestor de ambtelijke draak probeert te temmen.

Onze gestors zijn goed ingevoerd in het Spaanse systeem en werken efficiënt, en stellen het belang van de cliënt voorop.

 

Niet-ingezetenen

Als u niet woonachtig bent in Spanje, dan is een Gestor een absoluut vereiste, om namens u als uw vertegenwoordiger in Spanje op te treden, zodat problemen tijdens uw afwezigheid adequaat opgelost worden en te zorgen dat uw huis nog tot uw beschikking staat wanneer u terugkeert naar Spanje.

De gemiddelde Spanjaard zou het niet proberen om bepaalde vergunningen of licenties te verkrijgen zonder gebruik van een Gestor.

Dus waarom zou u als buitenlander proberen te overleven zonder gebruik te maken van een Gestor?

 

Typische zaken waarvoor u een gestor nodig kan hebben om uw zaken te regelen zijn:

 

* Belastingen: Verwerking, aangifte en advies ter zake van de inkomens- en vermogensbelasting voor zowel ingezetenen(residenten) als niet-ingezetenen in Spanje. Betaling van lokale belastingen zoals onroerend goed belasting (IBI), afvalheffingen, en de motorrijtuigenbelasting voor Spaanse voertuigen.

* Aankoopbegeleiding: Een Gestor kan alle werkzaamheden voor de overdracht van onroerend goed, inclusief de controles van de diverse registers, controle op hypotheken en schulden, juridische voorbereiding, fiscale afhandeling en alle andere nodige werkzaamheden doen die vereist zijn om de aankoop van een woning of grondstuk goed af te handelen. Bij juridische problemen schakelt de gestor van ons automatisch de bij ons werkzame advocaat in.

* Testamenten: Uw Gestor kan u advies geven over een op te stellen testament en de gehele voorbereiding van een testament voor u verzorgen, inclusief de opstelling van de concept akte welke voor de notaris gepasseerd zal worden.

* NIE nummer: De gestor zorgt voor uw fiscaal nummer als buitenlander in Spanje (NIE nummer). U heeft dit nummer nodig bij elke belangrijke transactie. Zonder NIE nummer kunt u geen huis kopen of huren, geen auto kopen, geen meubelen kopen, geen grote aankopen doen, u niet inschrijven bij een gemeente; kortom u heeft dit nummer overal in Spanje voor nodig. Het is tegenwoordig lastig om snel een NIE nummer te krijgen in verband met de lange wachttijden.

* Onze gestors kunnen u ook helpen bij het verkrijgen van een verblijfsvergunning of een certificering als Europese burger.

* Voertuigen: Wij kunnen zorgen voor de wijziging als eigenaar van een voertuig, de import van een voertuig (kan zelfs zonder importheffing, als u voldoet aan de verhuis eisen van Spanje), of het verkrijgen of verlengen van een Spaans rijbewijs. Hiervoor maken wij gebruik van een externe specialist.

* Verzekering: Accountnet kan optreden als agent van een specifieke verzekeringsmaatschappij of u in contact brengen met een gespecialiseerde verzekeringsadviseur.

* Vergunning: Uw Gestor kan ook zorgen voor de nodige vergunningen en licenties, van een vis-, geweer-, of jacht vergunning, tot een openingsvergunning voor bedrijf of beroep.

* Business: Als u besluit om een bedrijf op te richten, dan is naast de accountant, advocaat of bedrijfsadviseur, de gestor noodzakelijk om te zorgen voor de nodige vergunningen en licenties, en u advies te geven over het aantrekken van personeel, het aangaan van de arbeidsovereenkomst en het betalen van sociale premies.

 

Bij Accountnet werken gestors samen met accountants, belastingadviseurs en andere specialisten, zodat u alle deskundigheid onder één dak heeft.

Naast de hierboven genoemde onderwerpen zijn er tal van zaken waarbij uw gestor u van dienst kan zijn om u informatie te verschaffen of praktische adviezen te geven voor het oplossen van de diverse administratieve problemen die voorkomen in het dagelijks leven.

U kunt direct een afspraak maken via deze link,  of eerst via onderstaand formulier nadere informatie vragen.